Föreläsningar

Louise Holm

Föreläsningar

Jag erbjuder två utvecklande upplägg: Dels en stärkande föreläsning om att vara anhörig efter en svår olycka, dels ett matnyttigt föredrag i presentationsteknik.

 

Genom engagemang och omväxling får jag lyssnarna att delta aktivt under hela föreläsningen. Jag välkomnar alla frågor och funderingar. Tack vare min lyhördhet får jag samtliga åhörare att beröras och ta till sig föreläsningen.

 

Jag anpassar föredraget efter målgrupp och beställarens önskemål.

 

Kontakta mig för att diskutera och boka en föreläsning: info@louiseholm.se

 

Se även Sveriges talare

 

 

Presentationsteknik:

Jag erbjuder ett batteri av konkreta tips för att lyckas tala inför publik. Jag visar att det stora problemet för många egentligen inte är att tala, utan rädslan för att misslyckas. Efter att ha tagit del av alla råd och verktyg som ges i föredraget, kommer deltagarna att känna sig tryggare. Det kommer att gå bättre, vara roligare och mindre nervöst att tala inför andra.

 

Publiken får konkreta verktyg för att förbereda, genomföra och följa upp ett tal. Efter föredraget får samtliga deltagare föreläsarens bok som föredraget är uppbyggt efter.

 

Föredraget kan antingen ge inspiration och kunskap vid att enstaka tillfälle, eller ge en fördjupad kunskap under flera utbildningstillfällen.

 

Till föredraget ingår min bok som föreläsningen utgår ifrån; 100 sidor om att tala inför folk för dig som hatar det.

 

 

Tidigare beställare:

Fackförbundet SEKO, Posten Sverige AB och Martin & Servera AB.

 

 

Utvärderingar:

”Mycket bra! Jag har ökat mitt självförtroende ett snäpp.”

”Jag är fullkomligt nöjd, har haft väldigt roligt, tycker det har varit väldigt lärorikt och givande. Uppbyggandet, lättsamt och lättförståeligt. Högsta betyg!”

”Louise, du fick mig att släppa hämningarna genom ditt personliga sätt att bara vara.”

”Alla delar som behövs för att informera har tagits med. Lagom svårt. Uppbyggande, ökat självförtroende. Toppen!”

”På en skala 1–10 så får jag nog sätta 11. STORT TACK!”

”Otroligt viktigt i alla möjliga sammanhang, inte minst när man som jag kanske kommer till anställningsintervjuer i framtiden. Toppen! En eloge!”

”En av de bästa föreläsningarna jag gått på. Louise är väldigt duktig, mjuk och glad. Hon har också en fallenhet för att få människor att slappna av. Jag kan rekommendera den å det varmaste.”

”Louise är duktig – har stor karisma/utstrålning.”

”Boken jag fick till, borde vara obligatorisk i skolan för alla.”

 

 

 

Anhörig efter allvarlig olycka:

Jag föreläser engagerande om att vara anhörig efter en svår trafikolycka. Min dotter blev allvarligt hjärnskadad och var initialt uträknad av läkarna. Efter några månader kom dottern till en rehabiliteringsavdelning, vilket medförde en lång kamp. En kamp för överlevnad och rehabilitering samt mot invalidisering och vanvård.

 

Publiken får kunskap och exempel på traumatisk hjärnskada, vad det innebär och hur en framtid kan se ut för den som drabbats. Publiken förstår hur viktig rätt vård är för samtliga patienter, kunder eller brukare. Publiken får även insikt och förståelse för hur viktiga anhöriga är för rehabiliteringsutgången.

 

Jag visar vikten av att vara aktiv och engagerad som anhörig, samt hur värdefullt det är att fortsätta kämpa tillsammans med den skadade. Det är en stark berättelse som visar att det verkligen går att återhämta sig från en diagnos som ”grönsak”.

 

 

Lämplig beställare:

Samtliga som kommer i kontakt med allvarliga olyckor oavsett om det är inom den privata eller offentliga sektorn, såsom yrkesarbetande, anhörig, personligt drabbad eller handläggare på en myndighet.

 

Jag anpassar föredraget utifrån beställarens önskemål, oavsett om det gäller erfarenhet som anhörig, en organisations värdegrunder eller mot en specifik yrkesgrupp.

 

 

Tidigare beställare:

Linköpings universitet, Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft, Vallentuna kommun och Ronneby kommun.

 

 

Utvärderingar:

”Tydlig. Väldigt intressant att lyssna på.”

”Intressant att lyssna på hur de anhöriga måste engagera sig i allt inom sjukhusvården.”

”Helt fantastiskt. Riktigt bra talat, helt underbar.”

”Oerhört intressant och berörande.”

”Starkt berörande. Bra med ett anhörigperspektiv. Otroligt att rehabvården kan vara så olik.”

”Väldigt bra information, man får en bild ifrån en anhörigs synvinkel. Känslosamt.”

”Finner inga ord, tack för att jag fick ta del av Din historia. Naket och personligt som berör.”

”Fantastiskt. Mycket gripande och lärorikt.”

”Bra med bilder och mycket intressant. Bra variation på presentationen.”

”Tur att Du finns Louise. Kan nog hjälpa många andra.”